Šī ir iecienīta uzkoda manā ģimenē. Vienkārši un ātri pagatavojama.
Jūs teiksiet - baklažāns - pē, kaka? Nekas netraucē to aizvietot ar cukini vai mizotu kabaci.
Jūdzam bērīti un uz bodi.
Šeit ir sastāvdaļas diviem baklažāniem.
Vajadzīgs:
1) 2 baklažāni
2) 3 tomāti
3) 300 gr. siera
4) 1 ķiploks
5) zaļumi (dilles)
6) sāls, pipari
7) eļļa
Folijs
Sagriežam baklažānus gareniskās šķēlēs - ap cm biezās - no katra baklažāna sanāk 3-4 šķēles. Nemizojam. Ja būs plānākas šķēles - tās cepot izjuks.
Ielokam katru baklažāna šķēli tādā kā laiviņā. Foliju pirms tam pavisam nedaudz iesmērējam ar eļļu. Es uzreiz ielieku lielajā pannā, lai pēc tam nav lieki jācilā. Apkaisu ar sāli, pipariem.
Sarīvējam sieru, sagriežam tomātus, nomizojam ķiplokus.
Ar ķiplokspiedi bagātīgi saspiežam ķiplokus un uzziežam baklažāna šķēlēm.
Saliekam virsū tomātšķēles, apkaisam arī tās ar sāli.
Virsū pārberam rīvētu sieru
Ievietojam jau uzkarsētā cepeškrāsnī uz 15. min. 180 grādos
Pēc 15 min. var ņemt ārā. Galvenais neapcept sieru brūnu, jo tad būs ciets. Sieram jābūt izkusušam un mīkstam.
Garšo labi gan silti, gan auksti.
Jāuzkaisa zaļumus - un labu apetīti:)
Hmmm, šitas nav aizgūts no gruzīņu ēstuves? :) Tur tik tie baklažāni bija kārtoti kārtās, šķēlītēs :)
AtbildētDzēstja godīgi nezinu, iespējams tādus gatavo gruzīni vai Ibērijā. Mēs paši izdomājām:D
AtbildētDzēstek, vai nav vienalga... galvenais, ka garšīgi :)
AtbildētDzēstGatavo biežāk baklažānus, esmu to FANS!!!! Esot stāvoklī mans TOP produkts, varēju ēst tos visu dienu un neko citu!
AtbildētDzēstLīga, baklažāni nav tikai gruzīnu virtuvē:)))) Arī manā:))))))))
Visas iepriekš minētās receptes- super!!!!!:)