11 marts 2011

Krāsnī cepti baklažāni ar sieru

       Šī ir iecienīta uzkoda manā ģimenē. Vienkārši un ātri pagatavojama.
Jūs teiksiet - baklažāns - pē, kaka? Nekas netraucē to aizvietot ar cukini vai mizotu kabaci.
Jūdzam bērīti un uz bodi.
Šeit ir sastāvdaļas diviem baklažāniem.



Vajadzīgs:
1) 2 baklažāni
2) 3 tomāti
3) 300 gr. siera
4) 1 ķiploks
5) zaļumi (dilles)
6) sāls, pipari
7) eļļa
Folijs

Sagriežam baklažānus gareniskās šķēlēs - ap cm biezās - no katra baklažāna sanāk 3-4 šķēles. Nemizojam. Ja būs plānākas šķēles - tās cepot izjuks.


Ielokam katru baklažāna šķēli tādā kā laiviņā. Foliju pirms tam pavisam nedaudz iesmērējam ar eļļu. Es uzreiz ielieku lielajā pannā, lai pēc tam nav lieki jācilā. Apkaisu ar sāli, pipariem.


Sarīvējam sieru, sagriežam tomātus, nomizojam ķiplokus.


Ar ķiplokspiedi bagātīgi saspiežam ķiplokus un uzziežam baklažāna šķēlēm.


Saliekam virsū tomātšķēles, apkaisam arī tās ar sāli.

Virsū pārberam rīvētu sieru


Ievietojam jau uzkarsētā cepeškrāsnī uz 15. min. 180 grādos


Pēc 15 min. var ņemt ārā. Galvenais neapcept sieru brūnu, jo tad būs ciets. Sieram jābūt izkusušam un mīkstam.

Garšo labi gan silti, gan auksti.
Jāuzkaisa zaļumus - un labu apetīti:)




4 komentāri:

  1. Hmmm, šitas nav aizgūts no gruzīņu ēstuves? :) Tur tik tie baklažāni bija kārtoti kārtās, šķēlītēs :)

    AtbildētDzēst
  2. ja godīgi nezinu, iespējams tādus gatavo gruzīni vai Ibērijā. Mēs paši izdomājām:D

    AtbildētDzēst
  3. ek, vai nav vienalga... galvenais, ka garšīgi :)

    AtbildētDzēst
  4. Gatavo biežāk baklažānus, esmu to FANS!!!! Esot stāvoklī mans TOP produkts, varēju ēst tos visu dienu un neko citu!
    Līga, baklažāni nav tikai gruzīnu virtuvē:)))) Arī manā:))))))))
    Visas iepriekš minētās receptes- super!!!!!:)

    AtbildētDzēst