Protams, šo zupu var taisīt arī no šampinjoniem, austersēnēm, tikai tad es ieteiktu sēņu devu dubultot, jo tomēr šīm sēnēm nav tāda izteikta aromāta...
Tā kā gatavoju pavasarī, svaigu sēņu man nav, bet ir palicis saldētavā baraviku/beku un divu vēlo gaileņu saldēti iepakojumi. Sēnes jau sagrieztas īkšķa naga lielumā. Nevajag brīnīties, ka viss ir it kā tik maz....Taisīju it kā diviem, bet divatā ar vīriešcilvēku nevarējam apēst, tāpēc šo kvantumu var "izbarot" trijiem. Kāpēc? He, nu to paši redzēsiet:) Šī recepte ir dietologu un sēdošo uz diētas - ļaunākais murgs!!!
Nu ko, ar kājām uz veici iet sliņķis, kurbulējam bembi un dodamies uz veici.
Vajadzīgs:
1) 2 vistu filejas
2) Sēnes
3) 250 gr 35% saldā krējuma
4) šļuka olīveļļas vai sviests
5) Zaļumi (dilles)
6) Sāls, pipari
Ja griežamas sēnes, sagriežam, liekam sautēt uz pannas + sāls, līdz gatavībai
Tikmēr smalki jo smalki sagriežam vistas filejas
Kad sēnes ir gatavas, sadalam tās divās līdzīgās daļās, vienu atliekam, vienu liekam vārāmajā katliņā
Katliņā ielejam karstu ūdeni, lai noklāj sēnes, ne vairāk. Vārām kādas 5-7 min.
Tikmēr izsutinam vistu filejas kriksīšus. Jā, jā - izsutinam zem vāka, uz zemākā karstuma, kad vispār kaut kas knapi virst.
Apberam ar sāli, pipariem. Kad sula satecējusi, un gabaliņi balti - tie jau ir gatavi. Nesutiniet ilgāk, un galvenais nevajag piecept.
Noņemam vārāmās sēnes un karstas sablenderējam vienā kopīgā masā. Krāsa nav smuka, bet tā kā baravikām un bekām ir brūnas cepurītes - neko darīt
Tad pievienojam visu saldo krējumu, un blenderējam, blenderējam, līdz masa kļūst gaisīga
Liekam atpakaļ uz uguns, pievienojam atliktās sēnes, fileju, izmaisam un līdz pirmajam burbulim
Nelejat sev vairāk par diviem nelieliem zupas kausiem:)
Labu apeīti:))
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru