11 marts 2011

Sēņu biezzupa

      Kādu laiku atpakaļ, kad braukalējām uz Sabiles "Zviedru cepures" rodeļiem, atklājām kafejnīcu "Vīna kalns", un tajā pasniegto baraviku zupu. Zupa bija TIK garšīga, ka dažreiz vienkārši ņēmām un spērāmies no Rīgas uz Sabili - uzēst to.. Par lielām bēdām jau pāris gadus šī kafejnīca ir slēgta... Nācās gudrot un taisīt tādu pašu zupu. Principā izdevās identiska, ja taisa no baravikām, un gandrīz identiska, ja no baraviku/beku maisījuma.
Protams, šo zupu var taisīt arī no šampinjoniem, austersēnēm, tikai tad es ieteiktu sēņu devu dubultot, jo tomēr šīm sēnēm nav tāda izteikta aromāta...
Tā kā gatavoju pavasarī, svaigu sēņu man nav, bet ir palicis saldētavā baraviku/beku un divu vēlo gaileņu saldēti iepakojumi. Sēnes jau sagrieztas īkšķa naga lielumā. Nevajag brīnīties, ka viss ir it kā tik maz....Taisīju it kā diviem, bet divatā ar vīriešcilvēku nevarējam apēst, tāpēc šo kvantumu var "izbarot" trijiem. Kāpēc? He, nu to paši redzēsiet:) Šī recepte ir dietologu un sēdošo uz diētas - ļaunākais murgs!!!
Nu ko, ar kājām uz veici iet sliņķis, kurbulējam bembi un dodamies uz veici.




Vajadzīgs:
1) 2 vistu filejas
2) Sēnes
3) 250 gr 35% saldā krējuma
4) šļuka olīveļļas vai sviests
5) Zaļumi (dilles)
6) Sāls, pipari

Ja griežamas sēnes, sagriežam, liekam sautēt uz pannas + sāls, līdz gatavībai


Tikmēr smalki jo smalki sagriežam vistas filejas


Kad sēnes ir gatavas, sadalam tās divās līdzīgās daļās, vienu atliekam, vienu liekam vārāmajā katliņā


Katliņā ielejam karstu ūdeni, lai noklāj sēnes, ne vairāk. Vārām kādas 5-7 min.


Tikmēr izsutinam vistu filejas kriksīšus. Jā, jā - izsutinam zem vāka, uz zemākā karstuma, kad vispār kaut kas knapi virst.


 Apberam ar sāli, pipariem. Kad sula satecējusi, un gabaliņi balti - tie jau ir gatavi. Nesutiniet ilgāk, un galvenais nevajag piecept.


Noņemam vārāmās sēnes un karstas sablenderējam vienā kopīgā masā. Krāsa nav smuka, bet tā kā baravikām un bekām ir brūnas cepurītes - neko darīt


Tad pievienojam visu saldo krējumu, un blenderējam, blenderējam, līdz masa kļūst gaisīga


Liekam atpakaļ uz uguns, pievienojam atliktās sēnes, fileju, izmaisam un līdz pirmajam burbulim




Nelejat sev vairāk par diviem nelieliem zupas kausiem:)
Labu apeīti:))




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru