10 marts 2011

TOM YUM zupa ar tīģergarnelēm manā izpratnē

TOM YUM zupa ar tīģergarnelēm manā izpratnē

 Esmu palikusi vai traka uz šīm asajām saldskābajām zupām. Vienīgais kur varu ieskatīties pēc to sastāvdaļām ir Gan Bei restūzis. Tad nu pēc tam mēģinu ko līdzīgu sameistarot. Kaut kas jau sanāk...
Pēdējo reizi tur esot ēdu šo zupu. Tad nu saņēmos arī ko uztaisīt mājapstākļos.
Uz dullo tā teikt...
Tātad jūdzam atkal kumeļu un dodamies uz tuvāko pārtikas bodi.
Īstajā zupā bija pliki astoņkāji, bet veicī nebija, ņēmu saldētus jūras produktus, kur šie brīnumi – astoņkāji ir vairumā, bet nav garneles. Un sanāca mazliet sārtāka, nekā īstā zupa restūzī..bet tā pasta nu prasījās, prasījās....
Sor par puķēm fonā, nupat bija astotais marts.....



Tātad mums vajadzēs:
500 gramus saldētu jūras velšu
150 gramus tīģergarneles (var arī vairāk)
200 gramus austersēnes
3 ē.k. tomātu pasta
Tom Yum pasta
1 sīpols
1 ķiploks
3 seleriju kāti
Puse no purava ēdamās daļas
Šļuka olīveļļas
1 liela ē.k. austermērces (var iztikt)
Puse vai vairāk čili pipara
Pētersīļi
Nepilns citrons
Sāls
Cukurs pēc garšas, ja nu sanāk pārskābināt

Sasmalcinam sīpolu, ķiploku un pusi čili piparu. Gluži pļurā nevajag.



Uzkarsējam katlā olīveļļu – kādas 3-4 ē.k., pieliekam sasmalcināto masu, Tom Yum pastu, 1 ē.k. austermērci un 3 ē.k. tomātu pastu un kārtīgi visu izkarsējam pāris minūtes.



Pielejam 1,5 l karsta ūdens, uzvāram un pieberam jūras veltes, izņemot garneles, un lai pavārās 5 minūtes.



Tikmēr sagriežam seleriju, puravu un sēnes.


Arī gāžam zupā, pieberam pusi tējk. rupjo sāli. Un lai vārās kādas 15 min.



Beigās piemetam tīģergarneles kurām noņemtas astītes, piespiežam citronu, sāli bērt tikai pēc citrona piespiešanas, savādāk būs par sāļu. Nu un tagad ar skābumu regulējiet tā, lai garša būtu jums vispieņemamākā. Ja sanāca par skābu – var piebērt nedaudz cukura.


Pašās beigās, kad uguns noņemta pieberam sasmalcinātus pētersīļus – un labu apetīti;)


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru