15 marts 2011

A ļa Cēzarsalāti

    Pieļauju, ka ar cēzarsalātiem nav ne mazākās saistības, īpaši mērce, bet visiem TIK ļoti garšo šie salāti.
Un tik dekoratīvi un smuki...
Jūdzam bērīti, žmiedzam grīdā, un uz veikalu...





Vajadzīgs:
1) Vistas fileja
2) Šķiņķis/bekons
3) Paipalu olas
4) Zaļie salāti
5) Čerri tomātiņi
6) Rīvēts parmezāna siers
7) Tostermaize
8) Sāls, pipari

Mērcei


Vajadzīgs:
1) Olīveļļa
2) Sojas mērce
3) Balzamiko etiķis
4) Majonēze
5) Ķiploks (nav fočenē)
6) Citrons
7) Cukurs

Es parasti sāku ar grauzdiņiem, lai pēc tam nekas nav jāgaida. Sagriežu tostermaizi kubiņos, mazliet sāli, saberu pannā bez taukvielām un lieku uz 120 grādiem cepeškrāsnī kaltēties. Lai neapcepās brūni, bet vidiņš arī ir kraukšķīgs. Parasti viņi cepeškrāsnī kaltējās ap 40 min., kāmēr gatavoju pārējo.


Novāru paipalu olas. Jāvāra 5 - 6 min., tad ir pilnībā pietiekoši


Sagriežu vistas fileju


Apberu ar sāli, pipariem, lieku uz mazītiņas uguns sutināties zem vāka. Lai neapcepas un nekļūst sausa. Nevajag ilgi, man sanāca ap 8 min.


Tāda izskatās jau gatava


Tad bekonu sagriežu mazākās šķēlītēs


Strauji apcepu


Sagriežu tomātiņus uz pusēm


Nolobu un sagriežu uz pusēm paipalu olas


Mazliet padzisušu vistas fileju sagriežu šķēlēs


 Izvelku grauzdiņus


Gatavoju mērci. Secību nevajag sajaukt, citādi majonēze saskarē ar skābu vidi var saiet kunkuļos, vai skābumā var nekust cukurs. Te tīri pēc izjūtām...

Iespiežam pusi no ķiploka (jā, jā - pusi no vesela ķiploka, nevis daivas)


Šļuka olīveļļas



Majonēze 3 daļa pakas un ļoti kārtīgi jāizmaisa


Šļuka sojas mērce - uzmanīgi, savādāk būs par sāļu


Kārtīgi izmaisam, lai masa viendabīga


Kāda nepilna t.k. cukura


Jāmaisa tik ilgi līdz cukurs pilnībā izkusis, un tad šļuka balzamiko etiķa


Atkal kārtīgi izmaisam



Citronu sula, to pamazām pievieno un garšo visu laiku mērci, kad būs pēc individuālajām garšas kārpām mērce visgardākā, tad tā ir gatava....




Tagad uz šķīvja jāizvieto salātu lapas, un jāaplaista bagātīgi ar mērci


Apkārt smuki jāsaliek tomātiņus, uz katra pa pilītei jauzlaista mērci


Starp tomātiņiem jāizkārto paipalu olas pusītes


Līmeni augstāk pārmaiņus jāizkārto vistas fileja ar bekonu. Filejas gabaliņiem uzpilinam mērci...


Brīvajā viducī jāiekaisa grauzdiņi


Un visam pāri bagātīgi parmezāna sieru. Lai izdodas un labu apetīti!!!!!!!!!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru