Un tik dekoratīvi un smuki...
Jūdzam bērīti, žmiedzam grīdā, un uz veikalu...
Vajadzīgs:
1) Vistas fileja
2) Šķiņķis/bekons
3) Paipalu olas
4) Zaļie salāti
5) Čerri tomātiņi
6) Rīvēts parmezāna siers
7) Tostermaize
8) Sāls, pipari
Mērcei
Vajadzīgs:
1) Olīveļļa
2) Sojas mērce
3) Balzamiko etiķis
4) Majonēze
5) Ķiploks (nav fočenē)
6) Citrons
7) Cukurs
Es parasti sāku ar grauzdiņiem, lai pēc tam nekas nav jāgaida. Sagriežu tostermaizi kubiņos, mazliet sāli, saberu pannā bez taukvielām un lieku uz 120 grādiem cepeškrāsnī kaltēties. Lai neapcepās brūni, bet vidiņš arī ir kraukšķīgs. Parasti viņi cepeškrāsnī kaltējās ap 40 min., kāmēr gatavoju pārējo.
Novāru paipalu olas. Jāvāra 5 - 6 min., tad ir pilnībā pietiekoši
Sagriežu vistas fileju
Apberu ar sāli, pipariem, lieku uz mazītiņas uguns sutināties zem vāka. Lai neapcepas un nekļūst sausa. Nevajag ilgi, man sanāca ap 8 min.
Tāda izskatās jau gatava
Strauji apcepu
Sagriežu tomātiņus uz pusēm
Nolobu un sagriežu uz pusēm paipalu olas
Mazliet padzisušu vistas fileju sagriežu šķēlēs
Izvelku grauzdiņus
Gatavoju mērci. Secību nevajag sajaukt, citādi majonēze saskarē ar skābu vidi var saiet kunkuļos, vai skābumā var nekust cukurs. Te tīri pēc izjūtām...
Iespiežam pusi no ķiploka (jā, jā - pusi no vesela ķiploka, nevis daivas)
Šļuka olīveļļas
Majonēze 3 daļa pakas un ļoti kārtīgi jāizmaisa
Šļuka sojas mērce - uzmanīgi, savādāk būs par sāļu
Kārtīgi izmaisam, lai masa viendabīga
Kāda nepilna t.k. cukura
Jāmaisa tik ilgi līdz cukurs pilnībā izkusis, un tad šļuka balzamiko etiķa
Atkal kārtīgi izmaisam
Citronu sula, to pamazām pievieno un garšo visu laiku mērci, kad būs pēc individuālajām garšas kārpām mērce visgardākā, tad tā ir gatava....
Tagad uz šķīvja jāizvieto salātu lapas, un jāaplaista bagātīgi ar mērci
Apkārt smuki jāsaliek tomātiņus, uz katra pa pilītei jauzlaista mērci
Starp tomātiņiem jāizkārto paipalu olas pusītes
Līmeni augstāk pārmaiņus jāizkārto vistas fileja ar bekonu. Filejas gabaliņiem uzpilinam mērci...
Brīvajā viducī jāiekaisa grauzdiņi
Un visam pāri bagātīgi parmezāna sieru. Lai izdodas un labu apetīti!!!!!!!!!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru