21 jūlijs 2014

Grilēta karbonāde sinepju/citronu marinādē

   Nekas sarežģīts. Neierastāka marināde - rezultāts - ļoti garšīgs. Gribas jau uzreiz atvainoties, īpaši par pēdējo gala rezultāta bildi, jo tā kā man bija dz.d., bija ne īpaši skaidrs prāts, labi, ka vispār atcerējos nofočēt:D
Jāmarinē apmēram 4-6 stundas.


Vajadzīgs:
Sinepes - a dajebkādas
Kakla karbonāde - man 4 lieli gabali
Diļļu saišķītis
Citrons
Puspaka majonēzes
Pipari
Cukurs
Šļuka galda etiķis
Nedaudz sāls


16 jūlijs 2014

Jāņogu sula

Rokoties un metot ārā krāmus no verandas, lai atbrīvotu vietu mūžīgai "nojumei", kur svinēt jubīļus, atradu pērli. Tvaika sulu spiedi. Piedevām elektrisko! Principā ar neko neatšķiras no gāzes tvaika sulu spiedes. Prieks neizmērojams, jo tieši acu priekšā pilni jāņogu krūmi:) Uzreiz ir jāizmēģina. Jāņogu sulu taisu 1x mūžā, cik tikai atmiņā bija kas palicis no omītes laikiem. Uzklausot daudz padomu un ieteikumu (paldies!), izlēmu, ka tecināšu un gatavošu sulu bez cukura. 
Kumeļš nav jājūdz, izeju pa duravām un lasu, lasu...... :D


Vajadzīgs: Jāņogas (cik nu katram iekšā salasīt). Man bija 13 litri, uz aptuveno svaru ~10 kg
Tvaika sulu spiede

06 jūlijs 2014

Kūpināta cūkas krūtiņa

Tagad drīzumā, vai iespējams nekad - tiks aizliegta kūpinātas gaļas tirdzniecība. Alksnis, malka - tas ir kancerogēns! Sjo, veselīgāki laikam ir "šķidrie dūmi". Mājās jau pats var ātri vien uzmaikot normālu kūpinātavu. Mums jau tāda ir, tad nu - ieskats gaļas kūpināšanā. Darbojās un fočēja mājas vīrišķi. Es ņe pri djelah:D
Jūdzam iemauktus bembim, un laižam pēc gaļas.
\


Vajadzēs:

Milzīgas krūtiņas gabali ar mazām ribiņām iekšā - 4 gb.
Ķiploku pļura (ķiploks vs tomāts 1:2)
Etiķis - pāris kārtīgas šļukas
Sāls/pipari

03 jūnijs 2014

Pankūkas ar tunci un saulē kaltētiem tomātiem

Nu tad tā, darbs ieguldīts, rezultāts patiesi ūber super puper ĻOTI garšīgs.
Recepti ieteica Zane! Paldies Tev! Lai nebūtu pārpratumu - šo recepti it kā esot publicējusi Čili pica, jo viņu ēdienkartē tāds ēdiens ir. Es meklēju pa visu netu, diemžēl man nepaveicās atrast šo recepti. Bet jāpasaka ir, lai nerastos pārpratumi.
Recepte 5-6 porcijām, knapi divas pankūkas varēju iekš sevis iedabūt. Kopā būs 10 pankūkas.
Sēžamies kumeļā un izpērkam bodi.


Pa daļām ko vajadzēs pankūkām, mērcei, pildījumam:

02 jūnijs 2014

Kartupeļu gaļas pankūkas

Hmmm, zināju, ka tādas ir, bet nekad nebiju provējusi. Darbā kolēģis ēda ar lielu apetīti, kad pajautāju pagaršot. Nepieklājīgi, bet kārojās:) Prasīju recepti, solīja, ka pajautās sievai, bet, diemžēl - tā arī nepajautāja. Tad nu ķēros klāt "uz dullo", un izdevās dievīgas!
Aunu kumeļu un uz bodi!


6 porcijām (12 lielām pankūkām) man vajadzēja:
~ 1,3 kg kartupeļu
350 gr. maltas liellopu gaļas
3 lielas olas
2 pamazi sīpoli
3 pilnas ar kaudzi ēdamkarotes miltu
Eļļa cepšanai
Garšvielas,, sāls, pipari

29 aprīlis 2014

Sēņu - vistas salāti


Esmu aizmārša ar lielo A. Protams, doma, ka taisīšu šiem salātiem fotorecepti brieda jau sen, tā nu nolēmu, ka jāuztaisa šoreiz. Vārda dienas ietvaros. Protams, protams, atjēdzos tikai tad, kad jau salātu gatavošanu biju jau sākusi :D Līdz ar to sorry, sākumbildes ar produktiem nebūs.
Šos salātus man ieteica vīra māsa, paldies viņai! Tā kā ir ļoti garšīgi un sātīgi, nevar nepadalīties.



Tātad - salātu bļodai apmēram vajadzīgs (sastāvdaļas nav precīzi jāiesver, var katrs pēc savas gaumes):

Gandrīz pilns plastikāta maišelis ar šampinjoniem;
1 milzīga vai pāris normālas vistas filejas (var atkaulotus šķiņķīšus);
3 sīpoli;
Hellmanns (tikai un vienīgi) majonēze nepilna burka;
3 olas;
Diļļu bunte;
Garšvielas, sāls, pipari, eļļa cepšanai.

04 februāris 2014

Maltās gaļas meksikāņu zupa.

Šī nu ir tā zupa, kura garšojusi daudziem. Kuri izmēģinot to ir slavējuši. Galvenais, ka pagatavošanas laiks ir max 40 minūtes.
Tātad - nav laika, vai ir sliņķis gatavošanai - īstā zupa ir šī! Ļoti garšīga!
Veikals/tirgus - un normālam katlam vajadzīgs:


Liellopa maltā gaļa, ideālā gadījumā teļa gaļa. 800 gr.
2 paprikas
2 vidēji vai lieli sīpoli
2 bundžas sarkanās konservētās pupiņas
1 bundža mizoti tomāti savā sulā
1 paka 200 gr. Filadelfijas siera
Eļļa cepšanai
2 buljona kubiņi Kostilja
Sāls, pipari, malti sarkanie pipari (vai sarkanā adžika), malti melnie pipari, garšvielas pēc izvēles (man bija maltajai gaļai) + kādas nu sirds vēlas.