06 jūlijs 2014

Kūpināta cūkas krūtiņa

Tagad drīzumā, vai iespējams nekad - tiks aizliegta kūpinātas gaļas tirdzniecība. Alksnis, malka - tas ir kancerogēns! Sjo, veselīgāki laikam ir "šķidrie dūmi". Mājās jau pats var ātri vien uzmaikot normālu kūpinātavu. Mums jau tāda ir, tad nu - ieskats gaļas kūpināšanā. Darbojās un fočēja mājas vīrišķi. Es ņe pri djelah:D
Jūdzam iemauktus bembim, un laižam pēc gaļas.
\


Vajadzēs:

Milzīgas krūtiņas gabali ar mazām ribiņām iekšā - 4 gb.
Ķiploku pļura (ķiploks vs tomāts 1:2)
Etiķis - pāris kārtīgas šļukas
Sāls/pipari

Gaļas marinēšana:
Gaļu apber ar sāli un pipariem no visām pusēm, sāli nevajag žēlot. Ierīvē, liek katlā, sagāž nežēlojot ķiplokus, etiķi. Diennakti vēsumā jānotur, laiku pa laikam ar spēku izspaidot gaļu.


Sakurina kurinātavu - malka - lapu koku. Vēlams pa starpai piemest arī kādu alksnīti un paslapjāku pagalīti, lai padūmo.


 Bieži nevirinam, pēc kādām 5 stundām pačekojam:


Likās jau baigi smukā, praverka - pārgriezām vienu gabalu uz pusēm, bet nebija gatavs:


Vnk daile:


Pēc 10 stundām IR gatavs (gaidot varētu pie sastāvdaļām arī piesaukt alus kasti :D )

Mella ārpusīte ir ok paškūpinātai gaļiņai:


Te jau uz šķīvja:


Kad padzisusi, griežam, kārtojam uz šķīvjiem. Kas var būt labāks, par pašu kūpinātu, SVAIGU gaļiņu, nevis veikala vitrīnā nedēļām nostāvējušos gaļas izstrādājumu?
Tik svaiga, mīksta, kūst mutē!


Gūten!








Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru