03 jūnijs 2014

Pankūkas ar tunci un saulē kaltētiem tomātiem

Nu tad tā, darbs ieguldīts, rezultāts patiesi ūber super puper ĻOTI garšīgs.
Recepti ieteica Zane! Paldies Tev! Lai nebūtu pārpratumu - šo recepti it kā esot publicējusi Čili pica, jo viņu ēdienkartē tāds ēdiens ir. Es meklēju pa visu netu, diemžēl man nepaveicās atrast šo recepti. Bet jāpasaka ir, lai nerastos pārpratumi.
Recepte 5-6 porcijām, knapi divas pankūkas varēju iekš sevis iedabūt. Kopā būs 10 pankūkas.
Sēžamies kumeļā un izpērkam bodi.


Pa daļām ko vajadzēs pankūkām, mērcei, pildījumam:





Kurš gan neprot izcept plānās pankūkas? Var cept pēc savas gaumes. Mērvienības nemērīju, bet lai sanāk šķidra masa:
~400 gr miltu
3 olas
Piens&ūdens - gandrīz litrs
Eļļa cepšanai
Liela šķipsna sāls


Pildījumam:
3 mazbundžas tunča savā sulā (domāju, ka pietiks ar divām, tāpēc bildē ir tikai divas:D )
Kripatiņa no šī siera klucīša, bet jārīvē viss, lai būtu arī ar ko apkaisīt pankūku virspuses.
2/3 no lielās burkas - saulē kaltētiem tomātiem



Mērcei:
2/3 paka sviesta
700 ml piena
3 lielas ē/k miltu
100 gr saldais krējums
Malti melnie pipari
Sāls

Nu ko sākam! Uztaisām pankoku mīklu. Miltos iejauc olas, sāls šķipsnu, maisot lej klāt pienu & ūdeni. Labāk to darīt ar kombainu vai mikseri.  Pēc sajaukšanas lai 10 min. nostāvās, lai milti uzbriest.


Uzkarsētā pannā un eļļā cepam plānās pankūkas. 


Lai ir kādas 10 gb., paliks pāri, bērni tač` ar zapti noēdīs!


Gatavoju visu pildījumam. Tunci saspaidu ar dakšiņu:


Sarīvēju visu siera kluci, un kripatiņu atlieku pildījumam.


Sagriežu saulē kaltētus tomātus gabaliņos.


Tagad pildīšana, nevajag pārspīlēt, jāatceras, ka sarullējot būs ok. Lieku tunci.


Tad saulē kaltētos tomātus.


Pavisam bišķi rīvēto sieru.


Un smuki sarullēju pankūku rullītī.


Tā visas pēc kārtas un ievietoju cepamtraukā ar pēdējo malu apakšā.


Tāks, tagad kārta mērcei. Principā gandrīz tas pats bešamels, nu, bik treknāks, un bez muskata - to tāpat kopējā porcijā nejustu.

Uzlieku karsēties pienu, uzvārīt nevajag.


Pannā kausēju un pacepu bišķi sviestu.


Piemetu 3 lielas ēdamkarotes miltu.


Visu maisot vēl pacepinu.


Tad pieleju pienu, pieberu sāli (nevajag daudz, lai ir maiga) un melnos piparus un uz mazītiņas uguns visu laiku maisu un gaidu, gaidu - kāmēr sabiezēs.


Pieleju 100 gr. saldo krējumu.


Apnika gaidīt, maisīju, uzgriezu uguni lielāku, maisīju, maisīju, uzmeta burbuli un gatava bija:)


Jāatceras, kad par kapeiku padzisīs - būs biezāka, nekā uzreiz no pannas. Biezums - kā izlejamam krējumam.


Pārleju bagātīgi pankokus.


Apkaisu ar sieru.


Lieku uzkarsētā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm vai kāmēr siers kārtīgi izkusis un mērcei gar sāniem var pamanīt, ka tā vārās.


Ņemu ārā.


Nu var greznot kā sirds vēlas. Sasmalcināju dilles un sagriezu saulē kaltētos tomātus.



Tā, es saprotu, ka gribas jau noēst visu pasākumu, tomēr - rokas nost! Lai pastāv 10 minūtes, lai mērcīte atkal paliek biezāka, lai siers nav tik šķidrs. Nu un tad - var likt uz šķīvja:)


OMG, ir TIK garšīgi, ka pat labu apetīti nav jānovēl, ko tomēr darīšu:
Labu apetīti!:)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru