29 aprīlis 2014

Sēņu - vistas salāti


Esmu aizmārša ar lielo A. Protams, doma, ka taisīšu šiem salātiem fotorecepti brieda jau sen, tā nu nolēmu, ka jāuztaisa šoreiz. Vārda dienas ietvaros. Protams, protams, atjēdzos tikai tad, kad jau salātu gatavošanu biju jau sākusi :D Līdz ar to sorry, sākumbildes ar produktiem nebūs.
Šos salātus man ieteica vīra māsa, paldies viņai! Tā kā ir ļoti garšīgi un sātīgi, nevar nepadalīties.



Tātad - salātu bļodai apmēram vajadzīgs (sastāvdaļas nav precīzi jāiesver, var katrs pēc savas gaumes):

Gandrīz pilns plastikāta maišelis ar šampinjoniem;
1 milzīga vai pāris normālas vistas filejas (var atkaulotus šķiņķīšus);
3 sīpoli;
Hellmanns (tikai un vienīgi) majonēze nepilna burka;
3 olas;
Diļļu bunte;
Garšvielas, sāls, pipari, eļļa cepšanai.


Sāk ar to, ka sagaršvielo, sapiparo, apsāla veselu (ja liela uz pusēm) vistas fileju. Un izsutina uz pannas. Nevajag piecept.


Noskaloju un sagriežu šķēlēs šampinjonus.



Uz pannas izsutinu zem vāka, beigās vāku noņemot, lai izgaro šķidrums. Sāli nedaudz. Atdzesēju.



Sagriežu 2 sīpolus, izcepinu, atdzesēju. Sāli nedaudz.



1 sīpolu smalki sagriežu.



Smalki sagriežu vistas fileju.



Novāru olas.


Sakapāju.



Sagriežu dilles.



Jaucu visas sastāvdaļas kopā, pievienojot Hellmanns majonēzi.


Lieku ledusskapī.

Voaļā - salāti gatavi!


Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru