28 aprīlis 2011

Pusfabrikātu ātrā kūka (cepumu)

Ātri vajag kādu saldu kūku? Pirktu nieku nenovērtēs tā, kā tomēr kaut ko, bet it kā savu gatavotu....
Maiņa norukāta, vēl darbi, palicis laiks līdz kūkas pasniegšanai 6 stundas....
Rubļi, veicis, un vajadzīgs:





 1) Cepumi
 2) Saldā biezpiena masa, ar vai bez rozīnēm (rozīnes nejutīs)
 3) Ievārījums, man šoreiz melleņu, bet vsp jo skābāks, jo labāks (brūkleņu, dzērveņu)
 4) Saldā krējuma krēms (balts vai brūns)
 5) Saldais krējums (aizvietojams arī ar krēmu)
 6) piens/sula
 7) Ko kaisīt uz kūkas, speciālie, vai rīvēta šoko, da jebkas.
 8) Mazlietiņ cukura

Principā improvizācija, ko gribi, to bakā starp kārtām, gan savu vārītu krēmu, dajebkādu putukrējumu...
Šī ir tikai viena no daudzām tādām:
 Sākam, atrodu trauku kūkai cik lielu vajag. Ieleju pienu bļodā, mērcēju cepumus. Nevajag pārmērcēt, mazliet no vienas un otras puses. Nebūs sausa kūka. Var mērcēt arī jebkādā sulā.


Pēc vajadzīgā kūkas lieluma krāmēju pirmo apslacīto pienā kārtu....


Apsmērēju vienmērīgi ar biezpiena masu


Nākamo kārtu


Melleņu ievārījums, vai dajebkurš. (fočenē sanāca nevis violets, bet smuku kaku krāsā:D:D) Sorr:D


Cepumu kārta


Saputoju saldo krējumu ar pāris t.k. cukura, nevajag baigi saldi


Uzsmērēju


Atkal cepumu kārta


Un pa virsu un sānu - šoko krēmu


Apbārstu ar dekoriem (nu nemāku es fočēt, viss k-kā šķībi izskatās). Vislabāk, ja nostāv nakti, taču 5-6 stundām ledusskapī arī nav ne vainas. Pirmajā dienā tāda kā pufīgāka, otrajā mazliet zemāka, bet kārtīgi savilkusies.


Ja es mācētu kaut ar ziepjutrauku kārdinošu tuvplānu nofočēt, nevis miglu bildi, būtu labi;) Sorry, nemāku, bet bija TIK garda, ka norija visu vienā vakarā, kaut sātīga.

Un kaut kādu puķi vārdadienā taču jāieliek;)


Labu!











Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru