13 oktobris 2011

Trusis folijā & kartupeļi folijā

Samērā vienkārši pagatavojams, no vienkāršām sastāvdaļām. Galvenais atrast trusi:)
Prizmā nav, Rimi ar` šodien nav, Maxima ruļit, ir, piedevām uz atlaidēm:))
Mēģināsim saglabāt truša maigo garšu, to lieki nepārvircojot.
Tātad vajadzīgs.....


1) Trusis
2) Daži burkāni
3) Daži sīpoli
4) Dilles 2 buntes
5) Sk. krējums
6) Olīveļļa
7) 4 ķiplokdaiviņas
8) Vidēja izmēra kartupeļi
9) Sviests
Sāls&pipari
Folijs

Sākšu ar to, ka noskaloju un sadalu trušuku


Sagriežu sīpolus & burkānus


Strauji olīveļļā apcepu trusi, apkaisot samērā bagātīgi ar sāli un pipariem


Tad līdz zeltainumam sīpolus un burkānus, pieliekot pēc garšas sāli


Tātad - mums ir viss sagatavots, lai liktu trusi iekš folijas:
Apcepti sīpoli ar burkāniem, apcepts trusis, dilles, krējums, folijs..


Plēšu no folija atbilstošu gabalu, un apsmērēju viducītī ar ē.k. skābā krējuma


Virsū uzlieku kādu ē.k. sīpolus ar burkāniem


Virsū truša gabaliņu


Tad aploku foliju, lai sanāk laiviņa


Tad virsū 2 ē. k. skābā krējuma


Pāris ē.k. sīpolus ar burkāniem


Pusķiploka daiviņu un šķipsnu dilles


Loku foliju kārtīgi ciet, bet papildus drošībai es tinu vēl vienā folija kārtā


Lieku trusi cepties uz 170-180 grādiem cepeškrāsnī uz pusotru stundu

Tikmēr sagatavoju kartupeļus

Nomazgāju no zemēm kartupeļus, sagriežu dilles, sagatavoju sviestu un sāli


Kartupeli lieku uz folija, iegriežu viņā tādu kā caurumu


Caurumu piezieķēju pilnu ar sviestu un apberu ar kārtīgu šķipsnu rupjā sāls


Apberu ar kārtīgu šķipsnu diļļu


Un piekļāvīgi satinu folijā


Kad trusim atlikušas cepties 45 min. - lieku paralēli iekšā cept kartupeļus.
Kad kopā pusotra stunda pagājusi, velku ārā, un uz šķīvja....
/varu piebilst, ka bez folija var trusi likt arī pīlē vai katlā un sutināt tur/

Maigummaiga truša gaļiņa, ar smaržojošu pēc sviesta kartupelīti, un kādu zaļumu, mmmmmmmmmmmmmmm


Labu!!!!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru