Samērā vienkārši pagatavojams, no vienkāršām sastāvdaļām. Galvenais atrast trusi:)
Prizmā nav, Rimi ar` šodien nav, Maxima ruļit, ir, piedevām uz atlaidēm:))
Mēģināsim saglabāt truša maigo garšu, to lieki nepārvircojot.
Tātad vajadzīgs.....
1) Trusis
2) Daži burkāni
3) Daži sīpoli
4) Dilles 2 buntes
5) Sk. krējums
6) Olīveļļa
7) 4 ķiplokdaiviņas
8) Vidēja izmēra kartupeļi
9) Sviests
Sāls&pipari
Folijs
Sākšu ar to, ka noskaloju un sadalu trušuku
Sagriežu sīpolus & burkānus
Strauji olīveļļā apcepu trusi, apkaisot samērā bagātīgi ar sāli un pipariem
Tad līdz zeltainumam sīpolus un burkānus, pieliekot pēc garšas sāli
Tātad - mums ir viss sagatavots, lai liktu trusi iekš folijas:
Apcepti sīpoli ar burkāniem, apcepts trusis, dilles, krējums, folijs..
Plēšu no folija atbilstošu gabalu, un apsmērēju viducītī ar ē.k. skābā krējuma
Virsū uzlieku kādu ē.k. sīpolus ar burkāniem
Virsū truša gabaliņu
Tad aploku foliju, lai sanāk laiviņa
Tad virsū 2 ē. k. skābā krējuma
Pāris ē.k. sīpolus ar burkāniem
Loku foliju kārtīgi ciet, bet papildus drošībai es tinu vēl vienā folija kārtā
Lieku trusi cepties uz 170-180 grādiem cepeškrāsnī uz pusotru stundu
Tikmēr sagatavoju kartupeļus
Nomazgāju no zemēm kartupeļus, sagriežu dilles, sagatavoju sviestu un sāli
Kartupeli lieku uz folija, iegriežu viņā tādu kā caurumu
Caurumu piezieķēju pilnu ar sviestu un apberu ar kārtīgu šķipsnu rupjā sāls
Apberu ar kārtīgu šķipsnu diļļu
Un piekļāvīgi satinu folijā
Kad trusim atlikušas cepties 45 min. - lieku paralēli iekšā cept kartupeļus.
Kad kopā pusotra stunda pagājusi, velku ārā, un uz šķīvja....
/varu piebilst, ka bez folija var trusi likt arī pīlē vai katlā un sutināt tur/
Maigummaiga truša gaļiņa, ar smaržojošu pēc sviesta kartupelīti, un kādu zaļumu, mmmmmmmmmmmmmmm
Labu!!!!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru