07 septembris 2011

Karaliskie laša salāti

Uzreiz brīdinu - dārgi un sātīgi.
Recepte ar vienu acs kaktiņu redzēta raidījumā "Zvanij užin". Tur salāti, ja nemaldos, saucās "Mežs".
Visu laiku domāju, jāmēģina ko līdzīgu pagatavot. Šos salātus var taisīt tādā traukā kā "Siļķi kažokā" - ja vairāk viesu, ja sev un kādam īpašam draugam - atsevišķi šķīvīšos.
Es izpildu otro variantu.
Pārtika sagādāta, un...


Vajadzīgs:
1) Laša fileja
2) Laša ikri
3) Majonēze, vēlams maigāka, nekā mūsu parastā Provansas dzeltenajā pakā
4) Avokado
5) Sīpols
6) Sālsūdenī izvārīti burkāni
7) Paipalu olas
8) Citrons
9) Loki
10) Dilles
Sāls
Novāru paipalolas visas, kas iepakojumā. 5-6 minūtes maximums


Sagriežu lasi nelielos gabaliņos


Lieku bļodā, apkaisu nedaudz ar rupjo sāli un izmaisu kāmēr sāls izkususi. Tā teikt - mazsālu lasi:)


Sarīvēju vārītos burkānus un avokado. Nekur vairs nepievienoju sāli.


Sagriežu sīpolu, lokus, dilles


Paipalolu iepakojumā ir 12 olas, tad 9 sarīvēju, 3 atstāju dekoram


Nu un tagad visu vienkārši pa kārtām:
Lasis, pavisam nedaudz uzpilinu citrona sulu, virsū sīpoli, nedaudz saplacinu un pa virsu majonēzi


Tad avokādo, pieplacinu un majonēze



paipalolas, pieplacinu un majonēze



tas pats ar burkāniem



Bagātīgi apkaisu ar zaļumiem


Iestādu mežā sēni


un izaudzēju odziņas:)) Par apetīti nebūs jāsūdzas:) Ņemat par labu!


2 komentāri:

  1. ņammm šos noteikti jāpamēģina man kā reiz ir siltumnīcā loki un dilītes:) yey un kārojas lasīti-paaaldies par receptūru

    AtbildētDzēst
  2. lūdzu:) Nevilsies, un vēders būs pilns. Ja vēl stundu pastāvēs ledusskapī - mmmm

    AtbildētDzēst