Recepte ar vienu acs kaktiņu redzēta raidījumā "Zvanij užin". Tur salāti, ja nemaldos, saucās "Mežs".
Visu laiku domāju, jāmēģina ko līdzīgu pagatavot. Šos salātus var taisīt tādā traukā kā "Siļķi kažokā" - ja vairāk viesu, ja sev un kādam īpašam draugam - atsevišķi šķīvīšos.
Es izpildu otro variantu.
Pārtika sagādāta, un...
Vajadzīgs:
1) Laša fileja
2) Laša ikri
3) Majonēze, vēlams maigāka, nekā mūsu parastā Provansas dzeltenajā pakā
4) Avokado
5) Sīpols
6) Sālsūdenī izvārīti burkāni
7) Paipalu olas
8) Citrons
9) Loki
10) Dilles
Sāls
Novāru paipalolas visas, kas iepakojumā. 5-6 minūtes maximums
Sagriežu lasi nelielos gabaliņos
Lieku bļodā, apkaisu nedaudz ar rupjo sāli un izmaisu kāmēr sāls izkususi. Tā teikt - mazsālu lasi:)
Sarīvēju vārītos burkānus un avokado. Nekur vairs nepievienoju sāli.
Sagriežu sīpolu, lokus, dilles
Paipalolu iepakojumā ir 12 olas, tad 9 sarīvēju, 3 atstāju dekoram
Nu un tagad visu vienkārši pa kārtām:
Lasis, pavisam nedaudz uzpilinu citrona sulu, virsū sīpoli, nedaudz saplacinu un pa virsu majonēzi
Tad avokādo, pieplacinu un majonēze
paipalolas, pieplacinu un majonēze
tas pats ar burkāniem
Bagātīgi apkaisu ar zaļumiem
Iestādu mežā sēni
ņammm šos noteikti jāpamēģina man kā reiz ir siltumnīcā loki un dilītes:) yey un kārojas lasīti-paaaldies par receptūru
AtbildētDzēstlūdzu:) Nevilsies, un vēders būs pilns. Ja vēl stundu pastāvēs ledusskapī - mmmm
AtbildētDzēst