19 decembris 2012

Kūka "Skudru pūznis" Ātri.

Protams, sen neesmu izvirtusi kulinārijas jomā, sen neesmu te neko ielikusi, tāpēc šoreiz - bez sākumbildes ar vajadzīgajiem produktiem, jo, kāmēr atjēdzos, ka jānofočē, biju jau tikusi līdz uzskatāmajām darbībām.

Kas vajadzīgs?

Standartdeva - 
1 vārīta iebiezinatā piena bundža (jau gatavs veikalos) - var vārīt parasto guščonku - 2h, pārklātu ar ūdeni
2 pac. - Selgas klasikas cepumi,, var izmantot dajebkurus klasiskus cepumus, lai tie kopā sastādītu apm. 360 gr.
1 pac. saldkrējuma sviesta
1 melnā šokolāde (šai devai neliela)
1 35% saldais krējums - šai devai 1/3 no paciņas
Dekoram - dajebkas - magones, smalcināti zemesrieksti, valrieksti, cukura dekori...

Es taisīju, skatoties šo devu x3, JO - puikam skolā tirdziņš, sīkajai uz b/d jānes cienasts, tad nu domāju - pie viena čakara....


Dalīju savu trīskāršo devu divās daļās, katru izmeģināju savādāk - lasīt turpmāk:

Visam, pirms sākt jābūt istabas temperatūrā.

Sviests, jau iepriekš sadalīts, lai ātrāk paliek mīksts....

/ 2. variantā - iegrūdu mikrenē, lai paliek šķidrs/





Pievienoju vārīto iebiezināto pienu....
Ņemu izturīgu karoti (blenderi nosvilināsiet), jo attēlā redzamo salauzu.....

/2. variantā - smalkāk sadalītu vārītu iebiezināto pienu šķidrajam sviestam un ņemu blenderi, jo masa vieglāka/



Un ar spēku un pacietību, pusstundu lūrot TV, Discovery ID, kačāju muskuļus pēc iespējas viendabīgāk savienojot sviestu ar iebiezināto pienu.....
/2. variantā - ar blenderi  - žžžžžžž, minūte - i masa viendabīga, i nav zaudējis apjomu - sviests atdzisa, masa krēmīgāka, i bez mokām/


Tagad nomazgājam kārtīgi rokas, un ar rokām drupinām iekšā cepumus, nav obligāti visu smalki, lai ir biki arī gabaliņi, citādi neinteresanti......
/2. variantam - identiski/


Esmu redzējusi, kur cepumu drupačas kopā ar masu maisa ar rokām, spaida tur kko, man tas radītu traumu, tāpat kā kond. izstrādājumi "Kartupelis", un vsp, ja nav žēlots sviests un vārītais kond. piens kā mums, nav sausi, un elementāri visu var samaisīt ar karoti, vot. Rokas nav jāpielieto.
/2. variantā - identiski/


Pretmāju Prizmā nopirku 100 keksu formiņas par 0,99 Ls.  (no dotās devas + 1/2 deva - tobiš pusotras devas - sanāca 16 pilnas keksu formiņas) Nu un vienu bļodu krāmēju šamās iekšā (tam Z-svētku tirdziņam)
/2. variants - izgriezu 1 lielā šķīvja lielumā kartona pamatni un krāmēju lielo skudru pūzni - bilde - vēlāk/



Tad ņēmu, teflonkatliņā (lai iet ieskrieties ūdens peldes), liku šokolādi BLOCK uz keramiskās plīts uz pirmo režīmu, lēnām, lēnām, kausēju, pamazām lejot klāt istabas temp. saldo krējumu. Kāmēr sanāk smuki līstoša šokolāde.
Ņemu ar tējkaroti un pārleju skudru pūznīšus.....
Tad pārkaisu ar drupinātiem zemesriekstiem (nopērkami gatavi), var da ar jebkuriem cukura dekoriem, riekstiem, magonēm, kas nu pašam tīk...
/2. variantam tas paC/



2. variants. 6x ātrāks, bez čakara, rezultāts identisks. Nē, nu mikreņu/blenderu ienīdēji var nelietot.
Ja kas, sen jau lasot netā komentus par sviesta atkausēšanu (uz plīts, mikrenē), visi iebilda - masa būšot šķidra, nekas nesanākšot, utt. Nu lūk, riskējot ar savu rubli, pārbaudīju - FIG - 100x ātrāk, vienkāršāk, rezultāts nemainās. Tā kā iesaku (un pati turpmāk gatavošu 2. variantu). Lūk. (p.s. tas vai 2. variants taisīts kā šis, vai likts keksu formiņās - nav starpības)


Trekni, gardi.....
Kopējās izmaksas - man, kas gatavoja visu x3 - izmaksāja 9Ls. Sanāca (neesmu gan svērusi, bet pēc izskata) vismaz 2,5 x vairāk, nekā veikalā tirgotajam skudru pūznim. Ietaupījums naudā - apm. 3-4 laši. Varbūt. Jo man ir vairāk šokolādes, mitrāks (mazāk cepumu)......., utt......
Ak jā, gandrīz piemirsu - lai kā gribētos kūku aprīt tūlīt, viņai vislabāk jāpastāv uz nakti ledusskapī, lai cepumi sasūcas. Ja ne nakti - tad 6h noteikti. Saprotams, ka keksiņi ir mazāki, tiem īsāks laiks, ja jāsteidzas. Un tagad vispār ziema, pat ledusskapi nevajag:D
Gūten - un ņemat par labu!





2 komentāri:

  1. Paldies! Mēs jau 2x taisījām un izdodās burvīgi! :)

    AtbildētDzēst
  2. Tik labs receptes apraksts!:D smējos līdz asarām:DD. Noteikti izmēģināsim!

    AtbildētDzēst