Jūdzu bērīti un tātad vajadzīgs:
1) 500-600 gr žāvētas ribiņas
2) 2-4 olas
3) Pāris burkāni
4) Sīpols
5) 3 pilnas saujas grūbu
6) Daži kartupeļi
7) 500 gr konservētas skābenes vai 500 gr svaigas
8) Sāls, lauru lapas, piparu graudi
Noskaloju vairākos ūdeņos grūbas un iemērcu verdošā ūdenī
Lieku aukstā ūdenī ribiņas (trāpījies tāds gaļīgāks gabals), 2-3 lauru lapas, ap 10 melnajiem pipariem, nomizotus burkānus un iegrieztu krustām sīpolu, un lai vārās 30 min. Visu bez sāls, jo ribiņas ar sāli, un ja ir konservētās skābenes - tās ir ļoti sāļas, tā kā to - beigās
Kad 30 min. pagājušas kopš uzvārīšanās, pieberu pamērcētās grūbas, un lai virst vēl 30 min.
Paralēli arī vāru cieti vārītas olas.
Tikmēr sagriežu kartupeļus
Kad kopā ar grūbām viss vārījies stundu, kabinu gaļu, burkānus un sīpolu ārā, pieberu kartupeļus
Sīpolu utilizēju, jo garšu jau atdevis, burkānu sarīvēju
kad gaļa padzisusi - atdalu no kauliem
Un visu iekš zupas, ap to laiku arī kartupeļiem jābūt gataviem (to var secināt pagaršojot)
Ja karto jau gatavi, pievienoju burku konservēto skābeņu un pavāru 5 min.
Pagaršoju, ja vajag - pievienoju vēl sāli, man sanāca pievienot vēl 1/2 t.k. rupjo sāli
Pasniedzu ar sarīvētām vārītām olām un sk. krējumu.
Labu!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru