14 jūlijs 2013

Grilēta karbonāde

Pēdējā laikā baigais sliņķis. Ne jau uz gatavošanu, bet uz fočēšanu - tā kā nekāds fočēšanas fans neesmu, paika parasti jāsagatavo diezgan ātri, patiesi, slinkums klāt sūda fočukam ķerties....
Grilsezona pilnā aktivitātē, tad nu nodomāju, ka kaut ko vienkāršu ir jāņem un jāsabildē.
Karbonāde uz grila ir kaut kas ātrs. Kas neprasa ilgstošas marinādes, pie liela viesu daudzuma - ātri sagatavojama, un pats galvenais - bez sarežģījumiem uzcepama. 
Nu ta ko? Pakaļa līdz veicim, un šim gadījumam tika iepirkts vai bija mājās:


Kakla karbonāde - 6 pabiezas šķēles
Tomātu pasta - 1 bundža - no kuras izmantotas ap 5 ē. k.
Sojas mērce - pēc garšas dajebkāda  - izmantotas ap 3 kārtīgām šļukām
Cukurs - ap 3 t.k.
Malti melnie pipari - kā kuram prasās



Recepte bilžās nav baigi pilnīgā, gatavošanas laikā dzēru izlejamo Brenguļu alu. Tad gan vēl nebija daudz izdzerts (tik neliels nogurums no dienas aktivitātēm) Lai vai kā mana pārliecība pauž, un mana māte apstiprina "ka bildēju taču", neatradu TĀS bildes ar izklapētām karbonādēm un ar marinādi apzieķētām karbonādēm. Cerams Jums tas īpaši nepatraucēs, un ka tomēr Jums abas rokas nav kreisās....

Iejaucam mērci - kkādas 5 ē.k. tomātu pastas
kādas 3 sojas mērces šļukas
Cukurs - ap 3 t.k. ar kaudzi

Visu smuki jāmaisa kādu brīdi, kāmēr izkūst cukurs. Tad jāgaršo. Viņai tādai jiptīgai jābūt, bet labāk, ja cauri sit saldumu, nekā, ja ir par skābu. Un jābūt bik par sāļu, bet tikai bik. Pēc garšas jābūt līdzīgai kā Maķīša barbekjū mērcei, tikai jiptīgākai. Samaisot visu - var katrs pēc vēlēšanās pievienot viņaprāt iztrūkstošo garšu. Kopsummā sakot - jāgaršo labi, bet jābūt jiptīgākai kā parastai mērcei:D I sāļākai, i bik skābākai, i saldākai.



Te jau viss izmaisīts:


Izklapēju karbo, apkaisu ar pipariem /vot te arī iztrūkst iepriekš izklapēto karbo šķīvis, un ar marinādi iezieķēto bilžas/
Tātad - no abām pusēm ar pipariem, un no abām pusēm ar pilnu tējkaroti marinādes bez kaudzes šamas apziežu. Vairāk marinādes nevajag - būs par daudz. 
Jautājums - bļin, a kur sāls? Sāls ir sojiniecē, vairāk toč nevajag;)
Marinēšana? Pusstunda ledusskapī būs ok, var ilgāk...


Lieku cepties uz normāla karstuma oglēm. Karbonāde sarausies, tā kā droši uz restes var likt ļoti tuvu vienu otrai, vai pat nedaudz pārklājot.


Praktiski visu laiku jācep zem vāka - tad sanāks sulīgāka, mīkstāka. Kopā man sanāca 20 min. / tas nav precīzi nosakāms, jāskatās kāds grils, kādas ogles, utt. / Ja nav vāka - tad uz švakākām oglēm. 
Protams, pamainot restes stāvokli - uzpidžinu aliņu, tas dos vēl feināku garšu, mmm, kā smaržo...


Cmukai atkāpei, kāmēr gaļa cepas - rozes, kuras man uzdāvināja vīrs 4 gadus atpakaļ....Kuras iestādīju dārzā...


Baltās krūmrozes, iestādīju 4 gadus atpakaļ...


Dzeltenās - tikpat vecas...


Kašaciene - paslēpusies zem galda....


Nu ko - karbo uz grila gatava - jamī - kopā ar gaišo Brenguļu alu....... /aKal - kompī pareizi - te šķībi ievietojas - nezinu - nav opcijas iekruķīt bilžu/


Sulīgs karboneiteds ar labu garšu:)


/fonā kašaks ar kāru aci...... pat izlepusī kundzīte ēda gatavo karbonādi..../

Lai gan apraksts garš sanācis - darba tikpat, cik izlasīt šo recepti:) 
Labu!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru