Kur izraku recepti? Hmmm. Mamma tālo deviņdesmito sākumā izlasīja "Lauku avīzē". Tur šim ēdienam gan bija dots nosaukums "Čili". Nu nezinu kur tur čili, bet garšīgs ir. Un tas pats galvenais. Mājās gatavojam regulāri nu jau 20 gadus.
Veikals, un nepieciešamais kārtīgam katlam:
2 kg gaļas. Ideāli, ja ir puse liellops, puse cūka. Šajā gadījumā man ir tikai cūķis. Kakla karbonādes gabals. Var arī šķiņķi un lāpstiņu, nedaudz ilgāk būs jāpasautē;
2 bundžas konservēta kukurūza;
3 bundžas konservētas sarkanās pupiņas;
1 bundža mizoti tomāti savā sulā;
1 burka lečo;
1 l biezas tomātu sulas;
Neliela burka ar marinētiem šampinjoniem;
6 vidēji sīpoli;
4 normāli burkāni;
2-3 paprikas
Adžika, vēlams nevis tā brūnā (nomāks garšu), bet kāda no sarkanajām;
Eļļa cepšanai
Sāls, pipari.
Sāku visu ar smuku sašņikāšanu. Gaļu gulaša gabalos, sīpolus samērā parupji sagriežu šķēlēs, šampinjonus šķēlēs, papriku gabaliņos, tomātus savā sulā - gabaliņos, burkānus rīvēju.
Tad katlā uzlieku vārīt pavisam niecīgu ūdens daudzumu.
Tikmēr apcepu gaļu. Pielieku 4 ē. k. adžiku (tas no katra asuma vēlmēm karājas), pieberu piparus, sāli.
Metu katlā ar uzvārījušos ūdeni, lai jau sūt.
Līdz zeltainumam apcepu burkānus & sīpolus, nedaudz sāls. Un arī metu katlā pie gaļas.
Apcepu papriku, kuras ceļš arī iet uz katlu.
Pēc 30 minūšu pasutināšanas beru klāt kukurūzu, šampinjonus, iegāžu sagrieztos tomātus ar visu viņu sulu + tomātu sulu.
Katls jāatstāj vaļējs, lai liekais šķidrums garo ārā, un nu jau derētu laiku pa laikam apmaisīt visu šo pasākumu, lai "nepierauj"
Pēc kādām 20 - 30 minūtēm, kad jau redzams, ka viss ir tumīgs, pielieku pupiņas un lečo. Un tagad maisu nepārtraukti kādas 5-10 min., lai galarezultāts nav pārāk šķidrs. Ko gribētu teikt - ļoti biezam viņam arī nav jābūt, lai paliek tā teikt - mērcīte. Kad padzisīs nedaudz - sautējums paliks biezāks.
Ja jāpabaro vairāk tautas - pasniedz ar rīsiem. Bet ja godīgi, man patīk viņu ēst "pa biezo" - bez nekā:D
Ceru, ka garšos!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru