14 jūlijs 2013

Grilēta karbonāde

Pēdējā laikā baigais sliņķis. Ne jau uz gatavošanu, bet uz fočēšanu - tā kā nekāds fočēšanas fans neesmu, paika parasti jāsagatavo diezgan ātri, patiesi, slinkums klāt sūda fočukam ķerties....
Grilsezona pilnā aktivitātē, tad nu nodomāju, ka kaut ko vienkāršu ir jāņem un jāsabildē.
Karbonāde uz grila ir kaut kas ātrs. Kas neprasa ilgstošas marinādes, pie liela viesu daudzuma - ātri sagatavojama, un pats galvenais - bez sarežģījumiem uzcepama. 
Nu ta ko? Pakaļa līdz veicim, un šim gadījumam tika iepirkts vai bija mājās:


Kakla karbonāde - 6 pabiezas šķēles
Tomātu pasta - 1 bundža - no kuras izmantotas ap 5 ē. k.
Sojas mērce - pēc garšas dajebkāda  - izmantotas ap 3 kārtīgām šļukām
Cukurs - ap 3 t.k.
Malti melnie pipari - kā kuram prasās

07 aprīlis 2013

Cepeškrāsnī cepta pīle ķīniešu gaumē



Baigā ņamma. Vienmēr bail ņemties ar padārgu produktu pēc receptēm, kas izraktas neta dzīlēs, angliski, utt.....
Meitene no foruma man ieteica un iztulkoja recepti, kuru nedaudz pārveidojot, iznāca šī ņamma.
Pīļtēviņš atsūtīts no laukiem, nav vācu-saldētais, bet normāla pīle, kas ēdusi dabīgu ēdienu, staigājusi pa āru, rakusies dubļos, peldējusi dīķī. Laimīga pīle tā teiktJ

Uzreiz atvainojos, vairs nevaru šeit atrast opciju, lai bildi pagrieztu man vajadzīgajā leņķī:(




Tātad vajadzīgs:
Pīle (2-2.5 kg)
5-6 nektarīni (oriģinālā persiki)
1 selerijas sakne (nebija oriģinālā)
Svaigas plūmes (7-8 gab.) (nebija oriģinālā)
Olīveļļa (oriģinālā sezama eļļa)
5 piparu maisījums (nebija oriģinālā)
Kaut kādu zaļu garšaugu maisījums (oriģinālā 5 garšvielu maisījums, kurā ietilpst - anīss, krustnagliņa, kanēlis, sarkanie pipari, fenheļa sēklas) 
Timiāns
Medus
Sezama sēklas
HOT SIN mērce
Rīsu etiķis
Ingvers
Sāls



16 janvāris 2013

Panēts kamambērs



Kamambērs? Kas tas par zvēru? Tas ir kaut kāds siers, kas tīri neko garšo arī nepanēts. Maigs siers iekš baltas pelējuma ādiņas. Vai smird? Nē, kā visi - dor blue, un tjipa tavo sieri, pat maigāk. Un NĒ, šis NAV tas siers, kas garšo pēc tās....nu tās.......sievišķi zinās:)
Es tāpat šamo nepērku, jo vinu ēdot pie vīniem, es vīnu nelietoju, līdz ar to arī sieru ne. (ok - pa retam jau ir trāpījies kkur). 
1x man viņš baigi iegaršojās McDonaldā. Bija kādu laiku limited edition prece - un par bargu naudu varēja nopirkt dažus gabaliņus panētā kamambēra siera. Ooooo, cik lašus maķis no manis saņēma, negribu pat skaitīt.
Panēju pati, sanāca labs, bet ne izcils. Kāpēc? Hmmm, es ilgi domāju, kāmēr neapspriedos ar vienu ārpus LV dzīvojošu latviešu meitieti. Viņa teica "sāls" esot visa iepriekšējā apvārtīšanā miltos, kam daļēji piekrītu. Drīzāk "sāls" bija tajā, ka nevajag visu panēšanu darīt ar pirkstiem, citādi panējums vietām atlīp un nesanāk vienmērīgs. Otrais - mūsu rīvmaize. Man mājās smuka rīvmaize, tjipa Ādažu. BET.... pēc nostāstiem UK esot citādāka rīvmaize, ar izteiktiem baltmaizes graudiņiem, visiem kā viens apaļiem..... Nevis kā mūsu - nu zinām kāda ir mūsu - va` ne? Meklēju veicī - nē, visur neregulāras formas rīvmaize - caur maisiņiem izpētu. Tik te viena paka "ārzemniece".... Bilža jau uz pakas izcila, bet, atšķirībā no mūsējām, saturu neredz..... Domāju, sūc ar visu, ņemšu "ārzemnieci" (pirku RIMI hyperā), pat uz pusi lētāka par mūsējām, ja būs tāda pati, neko jau nezaudēšu..... Liels bija mans pārsteigums atverot paku - skaisti graudiņi, apaļi, nu kā amerikõsu filmās rāda - kur panē tās vistu kājas........
Labi, nerakstīšu romānu, sākam!


Vajag:
1. Biki kviešu miltus;
2. Olu
3. Eļļu fritēšanai
4. Kviešu rīvmaizi
5. Kamambēra sieru

Devas? Nezinu, jo vairāk siera, jo vairāk olas, rīvmaizes un eļļas:D
Kad panējat karbonādi, vai tad sverat miltus, pirms to panēšanas?:D