Ja neesi gatavs veltīt trešdaļu dienas zupai un smukai griešanai, tad šī zupa nav Tev!!!
Sātīga, garda zupa mūsu ģimenes gaumē. Nekādi nepretendē uz "īsto" soļanku, jo tās ir daudz, katrs uzskata, ka tā kuru viņš vāra ir tā īstā, no pirmavotiem nākusī, bla, bla, bla...
Skaistajā pavasara dienā tomēr jūdzu kumeļu un dodos iepirkt produktus...
18 marts 2011
15 marts 2011
A ļa Cēzarsalāti
Pieļauju, ka ar cēzarsalātiem nav ne mazākās saistības, īpaši mērce, bet visiem TIK ļoti garšo šie salāti.
Un tik dekoratīvi un smuki...
Jūdzam bērīti, žmiedzam grīdā, un uz veikalu...
Un tik dekoratīvi un smuki...
Jūdzam bērīti, žmiedzam grīdā, un uz veikalu...
13 marts 2011
Vistas "kotletītes"
Kam gan neriebjas dalīt vistas fileju, klapēt to, panēt, cept vistas gaļas karbonādes?
Man riebjas. Draudzene ieteica citu veidu kā procesu padarīt ātrāku un vienkāršāku. Es mazliet pārveidoju, un te nu tā ir...
Ehz, aunu kājas un ar tām velkos uz bodi.....
Man riebjas. Draudzene ieteica citu veidu kā procesu padarīt ātrāku un vienkāršāku. Es mazliet pārveidoju, un te nu tā ir...
Ehz, aunu kājas un ar tām velkos uz bodi.....
11 marts 2011
Sēņu biezzupa
Kādu laiku atpakaļ, kad braukalējām uz Sabiles "Zviedru cepures" rodeļiem, atklājām kafejnīcu "Vīna kalns", un tajā pasniegto baraviku zupu. Zupa bija TIK garšīga, ka dažreiz vienkārši ņēmām un spērāmies no Rīgas uz Sabili - uzēst to.. Par lielām bēdām jau pāris gadus šī kafejnīca ir slēgta... Nācās gudrot un taisīt tādu pašu zupu. Principā izdevās identiska, ja taisa no baravikām, un gandrīz identiska, ja no baraviku/beku maisījuma.
Protams, šo zupu var taisīt arī no šampinjoniem, austersēnēm, tikai tad es ieteiktu sēņu devu dubultot, jo tomēr šīm sēnēm nav tāda izteikta aromāta...
Tā kā gatavoju pavasarī, svaigu sēņu man nav, bet ir palicis saldētavā baraviku/beku un divu vēlo gaileņu saldēti iepakojumi. Sēnes jau sagrieztas īkšķa naga lielumā. Nevajag brīnīties, ka viss ir it kā tik maz....Taisīju it kā diviem, bet divatā ar vīriešcilvēku nevarējam apēst, tāpēc šo kvantumu var "izbarot" trijiem. Kāpēc? He, nu to paši redzēsiet:) Šī recepte ir dietologu un sēdošo uz diētas - ļaunākais murgs!!!
Nu ko, ar kājām uz veici iet sliņķis, kurbulējam bembi un dodamies uz veici.
Protams, šo zupu var taisīt arī no šampinjoniem, austersēnēm, tikai tad es ieteiktu sēņu devu dubultot, jo tomēr šīm sēnēm nav tāda izteikta aromāta...
Tā kā gatavoju pavasarī, svaigu sēņu man nav, bet ir palicis saldētavā baraviku/beku un divu vēlo gaileņu saldēti iepakojumi. Sēnes jau sagrieztas īkšķa naga lielumā. Nevajag brīnīties, ka viss ir it kā tik maz....Taisīju it kā diviem, bet divatā ar vīriešcilvēku nevarējam apēst, tāpēc šo kvantumu var "izbarot" trijiem. Kāpēc? He, nu to paši redzēsiet:) Šī recepte ir dietologu un sēdošo uz diētas - ļaunākais murgs!!!
Nu ko, ar kājām uz veici iet sliņķis, kurbulējam bembi un dodamies uz veici.
Krāsnī cepti baklažāni ar sieru
Šī ir iecienīta uzkoda manā ģimenē. Vienkārši un ātri pagatavojama.
Jūs teiksiet - baklažāns - pē, kaka? Nekas netraucē to aizvietot ar cukini vai mizotu kabaci.
Jūdzam bērīti un uz bodi.
Šeit ir sastāvdaļas diviem baklažāniem.
10 marts 2011
TOM YUM zupa ar tīģergarnelēm manā izpratnē
TOM YUM zupa ar tīģergarnelēm manā izpratnē
Esmu palikusi vai traka uz šīm asajām saldskābajām zupām. Vienīgais kur varu ieskatīties pēc to sastāvdaļām ir Gan Bei restūzis. Tad nu pēc tam mēģinu ko līdzīgu sameistarot. Kaut kas jau sanāk...
Pēdējo reizi tur esot ēdu šo zupu. Tad nu saņēmos arī ko uztaisīt mājapstākļos.
Uz dullo tā teikt...
Tātad jūdzam atkal kumeļu un dodamies uz tuvāko pārtikas bodi.
Īstajā zupā bija pliki astoņkāji, bet veicī nebija, ņēmu saldētus jūras produktus, kur šie brīnumi – astoņkāji ir vairumā, bet nav garneles. Un sanāca mazliet sārtāka, nekā īstā zupa restūzī..bet tā pasta nu prasījās, prasījās....
Sor par puķēm fonā, nupat bija astotais marts.....
Asā tomātu zupa ar jūras veltēm
Asā tomātu zupa ar jūras veltēm.
Klīstot pa „GanBei” veidīgiem restūžiem, garšojot austrumnieciskās zupītes, arī pašai uznāk iekāriens tādas pagatavot... Mēģināts nav zaudēts, un zupele gatava. Ko uzreiz gribētos piebilst, jūras velšu daudzumu katrs var variēt, ja „biezāks maks” – pat līdz pāris kg. Arī skābumu/saldumu, asumu/maigumu var izvariēt sev vēlamākajā garšas kondīcijā.. Neskatoties uz pirmo iespaidu - zupīte vienkārša, sastāvdaļas maz, arī pagatavojama stundas ietvaros.
Aunam kājas, jūdzam kumeļu un uz bodi....
Abonēt:
Ziņas (Atom)