Šo recepti ieteica viena gudra meitene, un rezultāts ir patiesi garšīgs. Šos salātus var pielietot kā piedevu hotdogos, burgeros, karstmaizēs, pie gaļas, desiņām, utt.
Lai gan daudzums nav liels, darbs jāiegulda pamatīgs.
Velku čības un dodos uz bodi!
Uz ~2200 ml rezultātu vajadzēs:
2 kg. gurķu
1,5 ļoti lielus sīpolus
1,5 burciņas Spilvas "Angļu sinepes"
1,5 baltā paprika
3 ē.k. miltus
3. ē.k. sāls
15 ē.k. galda etiķis
Nu tad sākam! Nāksies ilgi un rūpīgi griezt. Te arī ir tas lielākais darbs. Griežu gurķus smalkos pri smalkos gabaliņos. Tā lai kopā sagriezto gabaliņu tilpums ir 1,5 litri (to var izmērīt litra/puslitra burkās):
Tikpat smalki sagriežu papriku:
Un smalki pusotru sīpolu. Lai nekļūdītos daudzumos - sīpoliem jābūt ~750 ml. :
Kad tas izdarīts, visu ieberu katlā, un meikoju sālsūdeni - kopā pusotrā litrā auksta ūdens izšķīdinu 3 ē.k. sāls:
Un uzleju sagrieztajiem dārzeņiem. Samaisu.Tagad tiem jāiesālās 2h. Tas vajadzīgs tāpēc, lai pēc tam dārzeņi vāroties neizšķīstu, bet saglabātu savu kraukšķi:
Pa šo laiku sameklēju burkas, nomazgāju. Tad novāru dažas minūtes:
Vāciņus arī:
Baciļi apkauti, burciņas lai žūst;
Kad divas stundas pagājušas, izkāšu caurdurī dārzeņus, bet sālsūdeni pietaupu:
Nomēru sālsūdeni pusotru krūzi, un leju katlā. Pārējo nevajag:
Tad pievienoju pusotru burciņu "Angļu sinepes". Es vēl piebēru papildus sinepju graudiņus, bet bez tiem var iztikt:
6 ē.k. cukura:
Vāru maisot, līdz masa kļuvusi viendabīga:
Izšķaidu krūzē auksta ūdens 3 ē.k. miltu:
Leju virumam klāt, un uz nelielas uguns vārot maisu, līdz masa iebiezē:
Pieleju 15. ē.k. galda etiķi, pusminūtīti pavāru:
Tad beru klāt dārzeņus:
Un no uzvārīšanās brīža vāru kādas 6 minūtes, līdz kopējā masa sāk palikt viendabīgāka, bet kriukšķis vēl gurķiem ir. Ir gatavs!:
Leju sagatavotajās burciņās līdz pašai augšai:
Gāžu tās otrādi. Un viss ir gatavs:) Var uzlikt virsū dvieli, kas saglabās siltumu tādējādi kārtīgāk iznīdējot baciļus!
Labu!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru