21 jūlijs 2014

Grilēta karbonāde sinepju/citronu marinādē

   Nekas sarežģīts. Neierastāka marināde - rezultāts - ļoti garšīgs. Gribas jau uzreiz atvainoties, īpaši par pēdējo gala rezultāta bildi, jo tā kā man bija dz.d., bija ne īpaši skaidrs prāts, labi, ka vispār atcerējos nofočēt:D
Jāmarinē apmēram 4-6 stundas.


Vajadzīgs:
Sinepes - a dajebkādas
Kakla karbonāde - man 4 lieli gabali
Diļļu saišķītis
Citrons
Puspaka majonēzes
Pipari
Cukurs
Šļuka galda etiķis
Nedaudz sāls




Uz smalkās rīves norīvēju citronam dzelteno miziņu. Balto tā kā nevajadzētu - būs rūgts!


Šķīvī iespiežu puspaku majonēzes, ielieku 3 t.k. sinepes (man bija maigās, ja krievu sinepes - attiecīgi jāliek mazāk), 1 t.k. ar kaudzi cukuru, šļuku etiķa, no puscitrona vēl iespiedu sulu:


Sakapāju dilles, arī lieku klāt:


Kārtīgi izmaisu, izskatās šādi:


Izklapēju kakla karbonādes šķēles, apkaisu ar sāli & pipariem:


Un ar tējkaroti sasmērēju ar pagatavoto mērci. Rūpīgi katru gabaliņu:


Kad gaļas gabali sasmērēti, pārgriezu uz pusēm (var atstāt veselus), liku šķīvī un ledusskapī marinēties uz 5 stundām:


Cep restē uz grila, viss atkarīgs no ogļu karstuma, bet vidēji kādas 10 min.
Gala rezultāta nelaimīgā bilde :D :










Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru