Baigā ņamma. Vienmēr bail ņemties ar padārgu produktu pēc
receptēm, kas izraktas neta dzīlēs, angliski, utt.....
Meitene no foruma man ieteica un iztulkoja recepti, kuru
nedaudz pārveidojot, iznāca šī ņamma.
Pīļtēviņš atsūtīts no laukiem, nav vācu-saldētais, bet normāla
pīle, kas ēdusi dabīgu ēdienu, staigājusi pa āru, rakusies dubļos, peldējusi dīķī.
Laimīga pīle tā teiktJ
Uzreiz atvainojos, vairs nevaru šeit atrast opciju, lai bildi pagrieztu man vajadzīgajā leņķī:(
Tātad vajadzīgs:
Pīle (2-2.5 kg)
5-6 nektarīni (oriģinālā persiki)
1 selerijas sakne (nebija oriģinālā)
Svaigas plūmes (7-8 gab.) (nebija oriģinālā)
Olīveļļa (oriģinālā sezama eļļa)
5 piparu maisījums (nebija oriģinālā)
Kaut kādu zaļu garšaugu maisījums (oriģinālā 5 garšvielu
maisījums, kurā ietilpst - anīss, krustnagliņa, kanēlis, sarkanie pipari, fenheļa sēklas)
Timiāns
Medus
Sezama sēklas
HOT SIN mērce
Rīsu etiķis
Ingvers
Sāls
Ar ko sākam?
Nomazgāju pīli, nosusinu, sadurstu ar dakšiņu ādu, ieberzēju ar sāli, 5 piparu maisījumu, timiānu, bik uzkaisīju to zaļo garšaugu maisījumu. Ieberzēt vajag arī iekšpusi. Mazlietiņ apslacīju ar rīsu etiķi.
Nomizoju, sagriežu selerijas sakni, nektarīnu, dažas plūmes. Apkaisu nedaudz ar sāli.
Sabakāju pīles pakaļgalā (pErvErsa bilde izdevusies:D ) Asti pīlei nogriezu, kam man lieki tauku plūdi?
Sasienu kājas, ar zobu bakstāmajiem aiztaisu ciet pārējo.
Pīli lieku uz folija ar krūtiņu uz leju. Uz folija nevajag taukvielas. Lieku cepties uz 140 grādiem 3 stundas. Reizi stundā aplaistu ar iztecējušajiem taukiem. (oriģinālā - liek uz restes, panna taukiem apakšā)
Tikmēr sagriežu čupiņu ingvera, nomizoju plūmes un nektarīnus.
Saspiežu augļus cieši kopā šaurā karstumizturīgā pannā. Apkaisu ar ingveru.
Uztaisu mērci no 2 ē.k. medus, 3 ē.k. ūdens, 6 ē. k. HOT SIN mērces, 3 ē. k. eļļas, 2. ē. k. rīsu etiķi, tās zaļās garšvielas, pārleju pāri augļiem. Pa virsu bagātīgi uzkaisu sezama sēklas.
Pēc 3 stundām, ņemu ārā pīli, apgriežu otrādi - ar muguru uz leju. Lieku atpakaļ plītī, tikai šoreiz jau 200 grādos. Jācep 30 minūtes.
Blakus pielieku mērces trauku uz tikpat ilgu laiku.
Pēc pusstundas ņemu visu ārā. Pildījums savu jau atdevis - to neēdu. Tā izskatās pīle:
Tā - mērce:
Pasniedzu ar rīsu/dārzeņu maisījumu.
Pīli sadala gabaliņos, liek porcijā, pārlej ar sald-sāļ-skābo mērcīti.
Sulīga pīle, ar pīles izteiksmīgo garšu, interesantu mērci, ņamma!!!!!
LABU apetīti;)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru