16 decembris 2015

Ceptas olas ar spinātiem

Izdomāju, ka varu uztaisīt sadaļu arī vienkāršām brokastīm.
Pēc gara komandējuma pieradu ēst brokastis, ko agrāk darīju reti.
Varbūt kādam noderēs dažādībai.
Šodien gatavoju ceptas olas ar spinātiem. Brokastīm parasti bēris nav jājūdz, jo tām cenšos sagādāt vsu jau iepriekš.



1 cilvēkam vajadzēs:

2 olas;
Puspaciņu spinātus;
3 bekona šķēlītes;
2-3 maizes šķēlītes;
Mazlietiņ rīvēta siera;
Tējkaroti pesto;
4 daiviņas ķiploka;
Kriksi sviesta;
Šļuku olīveļļu;
Šķipsnu sāls & piparus.


15 decembris 2015

Mīdijas Provansas gaumē

Beidzot kāda uzkoda, kas man ļoti garšo.
Recepte pamanīta ar vienu aci kādā TV kanālā, domāju, jāiemūžina foto. Klasika.
Pagatavošana vienkārša, daudz laika neprasa.
Bēris iejūgts, dodos uz veici...



Divām personām ko uzkost, vajadzēs:

Kilo mīdijas;
4 vidējus tomātus;
200 ml biezu tomātu sulu;
Ķiploku;
100 gr. vīna etķi (vēlams sarkanā);
Šļuku olīveļļu;
Dažas baltmaizes šķēles;
Džiugas parmezāna sieru, rīvēto;
Timiāna zariņus (man svaigi saldēti);
Baziliks (man sagriezts, svaigi saldēts);
Sāls, pipari, laurlapas.