22 novembris 2015

Cepta dorada.


   Kas ir dorada? Padārga, bet ļoti garšīga jūras zivs. Uz šo brīdi 10 eur/kg. Kas man viņā patīk? Maz asaku, ļoti maz zvīņu, maz kišku, ātri gatava, un trekna - kas nozīmē, ka saglabā sulīgumu, kā arī pati par sevi viņai garša ir vienkārši dievīga. 1 dorada vidēji sver ap 500 gr. Tā ir pieaugusi zivs. Pagaidām viņu esmu atradusi tikai Centrāltirgū, un tāpat jāpameklē, ne visur ir.
 
   Sākšu jau ar gatavu bildi, lai rosinātu apetīti..... :)

 
    Jūdzu audni un laižu uz Centrāltirgu......


2 personām vajadzēs:

2 doradas;
Puspaciņu sviesta;
6 ē.k. miltus;
Sāli;
Piparus;
Dārzeņus, kartupeļus, ko nu katrs vēlas klāt.

 
   Viss ir ļoti pa vienkāršo. Izķidāju, un notīru tās dažas zvīņas.



   Tad nogriežu sānu un apakšējās spuras, kā arī iegriežu dažās vietās zivs ādu no abām pusēm. Apkaisu ar sāli un pipariem. Vairāk pilnīgi NEKO. Nav ko sabojāt šīs debešķīgās zivs labo garšu ar visādām zivs garšvielām, citronpipariem, utt.


   Ņēmu čuguna pannu, nez kāpēc šķita, ka būs labāk. Bet pats galvenais, pannu labi, labi uzkarsēt, neuzkarsētai pannai zivs āda var pielipt un griežot otrādi izjuks visa zivs. Tad izkausēju sviestu.


   Zivi kārtīgi apviļāju miltos.


   Lieku uz pannas un strauji apcepu no abām pusēm.


   Tad nogriežu uguni uz minimumu, lieku virsū vāku,un no katras puses zivi cepu pa 3 minūtēm.


   Tāda izskatās jau gatava. Pēc vienas zivs cepšanas, jānomazgā panna, lai nav piededzis sviests un milti.


Lieku uz šķīvja, pasniedzu ar kartupeļiem, svaigiem dārzeņiem. Noskaloju ar Bauskas alu:)  Nenoēsties....


Maiga, maiga, ļoti sulīga zivs!


Labu!













Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru